Grand Opening of Riccy’s Youth Cafe

We were delighted to attend the grand opening of Riccy’s Youth Cafe in Ringsend last week.  Riccy’s is a place where young people can congregate in a welcoming and supportive environment. The cafe has actually been in operation for a couple of months now and it was fantastic to go back after it has been in use.  The young people of Ringsend and Irishtown have done an amazing job in making the cafe their own through high quality murals, artwork and installations. As always we were struck by the energy and commitment of the staff, volunteers and users of the …

RICCY’s Youth Cafe Complete

Our clients, Ringsend Irishtown Community Centre, developed an existing office building at 15 Irishtown Road into a Youth Cafe. The original use of the building was a butcher shop and on stripping back the office fit out we uncovered the original butcher’s floor – a beautiful terrazzo which was restored to the cafe area. The fitted furniture and light fittings were designed and specified to form a simple, fresh material palette. We also designed the shopfront graphics and the new yellow tiling was designed and handmade by local ceramics artist Stephanie Mc Guinness at Cogent. We were delighted to be …

Farmhouse Extension

This project, completed spring 2013, was a great one.  The clients approached us with a wish to develop their period house situated with a lake to the east and a wooded area to the west.  You could not describe the beauty of the site and views, nor the peaceful feeling the place evokes.  Our role was to carefully remove a set of disintegrating metal sheds, which were located to the rear and leaned to the gable of the house. The sheds held special memories for the clients – of childhood days and father’s workshop.  Our concept was to create a …

House at Harold’s Cross

This recently completed refurbishment project entailed rationalising the return of a period Dublin 6 home.  A series of dark, small rooms were opened out to create a bright and spacious kitchen-dining space.  A large picture window frames a view to the garden beyond.  The kitchen and dining table were designed and constructed using the same materials to keep the palette simple.